Maximera dina fångster med enkla metoder

bild på en stor gädda

Planera din nästa fisketur

Lite förberedelse kan löna sig stort. Precis som i skolan när du var liten så är det bra att göra sin hemläxa och särskilt inför din nästa fisketur. Det finns flera olika saker som många grymma fiskare eller tävlingsfiskare gör dagen före en fisketur, bara för att maximera chansen till att kroka mer fisk.

Din hemläxa som fiskare består av att forska om den fiskeplats du tänkt besöka. Det kan du göra på några olika sätt:

  • Fråga lokala fiskebutiker om tips & råd.
  • Studera området du ska fiska i. Tänk på saker som vattentemperatur, färg på vattnet, bra fiskeplatser, djupkartor osv.
  • Skaffa information om fisket i sjön. Detta gör du ofta enkelt via internet och google.
  • Läs i olika forum om fiske i området du vill fiska i.

 

tips på hur man fånga fisk

Skapa en fiskelogg och använd den som hjälp

Om du fiskar ofta och på flera platser så kan det vara en bra idé att börja skriva en loggbok över ditt fiske. I den kan du skriva saker som datum, vilka beten som fungerar, färg på vattnet och så vidare. En sån loggbok kan vara väldigt bra så du alltid har koll på vad som fungerar i de vatten du fiskar.

Det viktigaste du måste göra inför en fisketur

Planera vilka beten och tillbehör du ska ha med dig och gör i ordning fiskelådan i god tid. Välj ut beten efter rätt färg, djup, fiskart och så vidare. Det är även lämpligt att göra i ordning tafsar, stingers eller annat som du måste ha med dig. Se helt enkelt till att allt är redo och klart så du slipper stressa till en fiskebutik i sista minuten bara för att du saknar något. Stress och fiske går inte ihop så gör det bästa av situationen. Kontrollera även att din utrustning fungerar som den ska. Kontrollera så fiskelinan är i gott skick. Om du exempelvis ser att fiskelinan är sliten så kan det vara bra att byta ut den helt men ofta räcker det att man klipper av några meter längst ut på linan eftersom det är denna del som nöts mest i vattnet. Tänk dig om du krokat ett nytt PB men bommar fisken bara för att linan hade en pytteliten skåra i sig. Inte så kul va… Håll alltid linan i gott skick med andra ord.

Skitfiske!

Ha det gott!