Gör egna custombeten enkelt | Snabb guide om färgmönster

färgpennor till fiskedrag

Har du funderat över hur man ska använda färgpennor till att skapa custom beten eller vill du ha några förslag på vilka mönster du kan göra med dessa? Läs denna guide om hur du kan använda enkla fiskeprylar för att skapa custombeten. 

Färgpennor till fiske

För att göra custom beten till fiske finns det massor med sätt att göra detta på. De vanligaste metoderna för att skapa egna beten är att man antingen gör det från ”scratch” och bygger ett bete från grunden, eller så gör man det enkelt och använder tillgängliga metoder. Ett vanligt och kul sätt att snabbt göra egna custombeten är att använda sig av färgpennor och doftmarkörer.

Om du exempelvis har varit ute på sjön i flera timmar men känner att det inte riktigt fastnar fisk på kroken kanske det behövs lite nytänk. Det kan vara så att fisken inte riktigt är sugen på det du serverar just den dagen och då kan det vara bra att krydda maten med lite färger och dofter. Vi kan väl tänka på det som att vi själv gillar att krydda vår mat på olika sätt.

Guide för färgpennor till fiske

Hur ska du göra med dessa pennor? Finns det några särskilda mönster du ska måla? Måste det vara särskilda färgkombinationer för att det ska nappa?

Du har tur, det är inte särskilt komplicerat att göra egna custombeten med hjälp av färgpennor. Det finns inte något särskilt att tänka på mer än att ha kul och testa olika varianter på färgkombinationer. Vem vet? Du kanske hittar en riktig favorit som alltid fungerar! Testa, ha kul, fånga fisk!  Nedan ser du enkla exempel på färgkombinationer för dina custombeten. Använd denna som en enkel guide för att komma igång med dina egna kombinationer.

5 enkla färgkombinationer för beten

Bukmålning: Måla betet på buken. Detta är vanligt när fisken tar beten underifrån. exempelvis vid vertikalfiske. Använd gärna en distinkt fluorescerande färg för bukmålning.

Huggpunkter: Ibland är en distinkt huggpunkt det enda som krävs. Exempelvis vid gäddfiske är det vanligt att ha en tydlig huggpunkt fisken kan fokusera på och attackera vid hugg. Testa att måla egna huggpunkter.

Färgad tail: Ett effektivt sätt att göra tailbeten extra synliga är att ha tailen i en annan färg som bryter av betets färg, samtidigt som tailens rörelse får färgen att synas ordentligt.

Stripes: Ett klassiskt abborremönster. Måla på stripes på betets sida för att öka dess synlighet eller för att imitera en abborre.

Färgkombo: Ibland är det effektivt att ha flera ytor täckta av en färg. Testa att måla på flera delar av betet och mixa gärna färger.

I guiden ovan ser läste du om en produkt vi skickade i vår Sportfiskelåda. Läs om den lådan här eller köp en egen låda. Kika nedanför.

Vad brukar du fiska?

Välj en låda som passar ditt fiske.

MIX

Fylls med produkter för olika arter. Välj mellan 3 storlekar. 249-349kr/låda.

VÄLJ storlek

GÄDDA

Fylls med 5-7 produkter specifikt för gäddfiske. 349kr/låda.

till produkt

ABBORRE

Fylls med 5-7 produkter specifikt för abborrfiske. 349kr/låda.

till produkt

Snabbfakta

Den skickas i början av nästa månad samtidigt som alla andra lådor.

Nejdå! Vi har ingen bindningstid. Du kan närsomhelst avsluta medlemskapet själv via sidan ”mitt konto” eller via mail.

I lådorna skickas en bred variation fiskedrag och tillbehör. Tidigare varumärken har exempelvis varit Booyah Bait Co, Westin, Renzstein, Heddon, bomber lures och många fler,

Standard- 5 produkter, 249 kr / låda.
Medium – 6 produkter, 299 kr / låda.
XL- 7 produkter, 349 kr / låda.