Fiska Havsöring – April 2019

Det är kul att fiska havsöring så månadens låda inspirerades av havsöringsbeten. Kul! Läs inlägget så får du några betestips.

Vilka beten till öring?

Att hitta rätt bete till öringen är oerhört klurigt och ibland känns det som att vad man än provar så fungerar inget, eller så är det raka motsatsen och fisket är superbra! Då är ju frågan.. Vilket bete ska man ha till öring? Trixet ligger i att försöka imitera öringens naturliga matvanor. När öringen är ett yngel äter den plankton, insekter och små kräftdjur och när den blir större så äter den fiskar som Nors och Löja exempelvis. Dessa fiskar har en lång smal silverblänkande kropp vilket då gör att långsmala skeddrag brukar vara väldigt populärt!

Falcon Röd

Detta är en mycket trevlig liten rackare. Med en smal profil och en relativt kort kropp lockar den havsöringen till liv, men även abborre och annan fisk! 6-7 cm lång.

Falcon Grön

Precis som ovan så gäller samma attribut för detta bete men ibland är fisken lite kräsen och väljer därför beten i andra färger. Därför är det bra att ha fler färgkombinationer i beteslådan!

Snooker

De lite större fiskarna föredrar en rejälare måltid och då är denna långt kastande mumsbit perfekt! Betet är något längre och har en större långsmal profil på cirka 9-10 cm.

Indus

Ett mycket trevligt långsmalt bete som är alldeles utmärkt till öringen! 9 cm.

Vertikaljigg

Att fiska från båt är supertrevligt så vertikaljiggar, ett ekolod och en båt garanterar dig en trevlig fisketur, men det går lika bra att vertikalfiska från broar och liknande. Och till detta skall du givetvis ha en bra jigg!

Jiggmix

Jigg, Jiggar, Jiggigt värre! Alla älskar dessa underbara beten som alltid levererar fisk! Denna månaden skickades olika jiggmixar med!

Hemi Silver – Skeddrag gädda

Ibland så behöver gamla atomdragen vila lite och då kan du testa detta superintressanta skeddrag till gädda! 19 cm och 21 gram.

Nessy – Skeddrag gädda

Skeddraget Nessy är ett lite kortare skeddrag på cirka 13 cm men den väger otroliga 48 gram! Den kastar superlångt och har en spännande huggpunkt i form av en pärla mitt på betet.

Bamsewobbler

En riktig gigant! 26 cm och 128 gram. Nu snackar vi rejäla gäddor här. Med denna gigantiska wobbler till gädda kommer riktigt stora rackare fångas!

Shaker Bait gäddjigg

OUUH YEAH BABY! En riktigt stekhet jigg till gädda. I de tusen sjöarnas land, Finland, tillverkas detta fina bete till gädda. 110 gram.

Lindy Crawler

Ett spännande och annorlunda bete. Den har en dubbel krok (den bakre kan klippas av om man önskar) varpå man sätter fast en mask eller dylikt. Framför den finns sedan en attraherande sked samt kulor som drar till sig uppmärksamhet.

C.C Shad crankbait

Cotton Cordells superfina crankbait. Betet har en kort och tjock profil som är perfekt att jerka hem med ett 6 fots spö. Spinnfiske 1,8 – 2,5 meter djupt. Trolling 5-6 meter djupt. 6,5 cm och 9,4 gram.

Twitchbete

Långa, smala, raka jigg kallas ibland för twitchbaits. De kan riggas ”wackystyle” eller på de flesta sätt egentligen då betet är mångsidigt. Betet vi skickade denna gång twitchas hem med ryckiga korta rörelser och kan med fördel klippas kortare om man önskar.

Tillbehör till fiske

Alla fiskare behöver utrustning och tillbehör som täcker deras behov. Det går inte att få för mycket! Denna månaden skickades bland annat 3/0 krok och dj-screw från Darts. Skruven är perfekt till att skapa egna riggar och kombinationer. Experimentera och testa vad du kommer på för något kul!

Dekal # 3

Ny färg varje månad! Ska du samla dom alla?

Köp en Sportfiskelåda och upptäck beten varje månad!