En hobby som håller livet ut

en hobby bild på pojke som fiskar

En hobby där varje ögonblick räknas! Ja, att skapa minnen med familjen eller vänner och värna om alla härliga stunder vi får uppleva under vår uppväxt är viktigt. Ett ögonblick som kan göra sig påmind livet ut är en skön fiskestund från barnsben eller en riktig match med en gammelgädda.

Minnen du aldrig glömmer

Kommer du ihåg när du var liten och fiskade upp en abborre med dina föräldrar eller när gamla farfar visade hur ett mete ska tacklas? Om du fiskat när du var ung så gör du nog definitivt det. Dessa härliga barndomsminnen som lagrats långt bak i hjärnbarken kan vi alltid minnas tillbaka till med ett leende. Ju mer fiskeintresset växte så gav du dig ut på sjön och krokade stora fiskar som du kommer minnas livet ut! Om du inte hunnit skapa dig några fiskeminnen så är det bara att gå ut och fiska, för det är där äventyret börjar.

En bra hobby

Det är inte konstigt att det finns hela 1,6 miljoner fritidsfiskare i Sverige med tanke på hur trevligt det är att vara ute och fiska. Oavsett om du är ute med familjen, din bästa vän eller själv och fiskar så vet du att det kommer bli en bra stund ute i naturen. Fiske kan vara både en lärorik & givande hobby men det kan även ge dig en riktigt tuff utmaning & ett roligt äventyr ju mer du lär dig om fiske, oavsett om du är 12 eller 42 år. Alla kan fiska. Ta med dig ett spö, några fiskedrag & en närstående och skapa dina egna minnen!

fiskar med pappa

Såhär kommer du igång

”Men jag kan ju inget om fiske”, ”Jag vet inte vad jag ska köpa för prylar”, ”Är inte sportfiske för proffs?”… Är detta frågor du ställer dig? Att vara en sportfiskare är inte särskilt svårt. Ordet sportfiske betyder egentligen bara att man fiskar med handredskap för nöjes skull eller i vissa fall tävlar inom fiske. Kort och gott innebär det att man spinnfiskar, flugfiskar, jerkfiskar eller annat och skiljer sig från yrkesfisket. För att bli en sportfiskare/fiskare behöver du bara:

  • 1 fiskespö
  • fiskevatten
  • fiskedrag

Såhär blir du riktigt bra på fiske

Förutom att lära dig av erfarna fiskares kloka fisketips & råd så kan du läsa olika fakta på internet, se youtubevideos och läsa böcker. Du lär dig dock mest av att prova att fiska med olika fiskedrag & fiskeprylar själv där du skaffar egna erfarenheter.

Ett bra sätt att lära sig mer om fiske

Om du vill komma igång med fiske ordentligt eller se till att din hobby hålls vid liv kan du testa en av våra prenumerationsboxar för fiskare. 1 box fylld med hemliga fiskeprylar, varje månad hem till er. Du får alltså en anledning till att komma ut & fiska minst 1 gång i månaden & lära dig mer om fiskeprylar.