Fiskesnack med Fredrik + 7 fisketips!

en bild på en fiskare som fiskar gädda

Möt Fredrik Angsmo, en erfaren & duktig fiskare som fiskat sedan barnsben. Förutom ett stort fiskeintresse har han även studerat på sportfiskegymnasium. Alla dessa år med fiske har väckt ett stort intresse hos Fredrik för bland annat specimenfiske. Läs hans berättelse.

En fiskares berättelse

Fredrik Angsmo heter jag, jag har varit aktiv inom sportfiske sen jag var barn. Jag kan väl än idag se tillbaka på de stunderna när man tog cykeln och fiskespöt och cyklade ner till sjön och metade. Passionen som började då tog mig igenom sportfiskegymnasium och därefter uppstod intresset för specimen-fiske. För er som inte vet så handlar specimen-fiske om att lägga mycket tid i ett vatten som är bra, och vad är då ett bra vatten?

en bild på fiskare som riggar fiskespö

Specimenfiske i bra fiskevatten

Lite förenklat är ett bra vatten ett vatten där du har stor chans att stöta på en stor fisk, vilket är svårt i ett vatten där det finns mycket fisk då konkurrensen är hård om maten. Oddsen är dessutom små för att du landar en stor fisk när det finns väldigt många små fiskar. Tar man då ett vatten där det simmar ett fåtal fiskar, där det finns mycket mat och miljön är bra, så har man helt plötsligt en bra specimen-vatten. När du väl får kontakt med en fisk så är oddsen större att det är en stor fisk då de har bättre förutsättningar att växa sig stora. Detta fisket kräver mycket tid och pannben, det finns inga garantier att du får någon fisk.

7 bra fisketips från Fredrik

Tips 1

Kanske den viktigaste regeln – ha bra kläder. Att ha dåliga kläder kan förstöra ett bra fiskepass. Är man blöt tenderar man att fiska sämre.

Tips 2

Satsa på kvalitet istället för kvantitet. Du behöver inte ha hundra olika fiskedrag i lådan, ta dig istället tiden att lära dig några få beten.

Tips 3

När du blivit bra på att fiska med några beten bör du samtidigt inte vara rädd att prova nya beten. Prova fler & lär dig mer!

Tips 4

Om du ser någon som tar mycket fisk, titta på vad han använder. Ibland har någon annan hittat nyckeln före dig och då kan du spara tid och kan få mer fisk i håven.

Tips 5

Om du letar efter nya vatten så kan exempelvis Eniros kartfunktion ge dig värdefull funktion om hur ett vatten ser ut, i vissa fall kan man även se djupskillnader och bottenstruktur. Det vara guld värt.

Tips 6

Se till att din utrustning alltid är i toppskick. Det finns inget värre än att missa eller tappa en fisk för att man inte bytte en trekrok som man visste var dålig eller att linan går av för att du inte har kontrollerat den innan du börjat fiska.

Tips 7

Det allra viktigaste är att du har kul! Det behöver inte alltid betyda att man jagar de största fiskarna, det händer ofta att jag går ner till kanalen bara för att få lite självförtroende och samtidigt ha kul. Att jaga stor fisk kan vara påfrestande för psyket och då är definitivt kul att ibland bara få känna på fisk, då de stora fiskarna inte äter varje dag och det kan gå lång tid mellan de huggen.

Följ Fredrik på Youtube & Instagram!

@angan

fiskare som håller i en gädda

Mer fiskesnack med Fredrik

Ett tag höll jag på med karp-mete, det var kul men annorlunda. Jag hade stor framgång på kort tid, vilket jag tror berodde på min noggrannhet från specimen-fisket. Under tiden jag höll på med karp-metet kände jag att jag ville hitta fiske som jag kunde utöva när och var som helst. Då blev det naturligt att falla tillbaka på det där fisket från förr, nämligen predatorfisket.
Det som har fått mig att fastna i predatorfisket är de stenhårda huggen, känslan när man gör något för att fisken som följer ska ta betet och ibland även känslan av att jag inte fattar och hela tiden måste hitta en ny metod och lära mig mer.
Det här är ett fiske som jag tror att man aldrig kommer kunna allt om, allt påverkar fisket. Vatten, vind, lufttryck, sikten i vattnet, allt! Man måste ständigt vara på tå och uppmärksam på vad som händer Varje gång jag tror att jag kan det så åker jag ut och helt plötsligt så fungerar inte det jag tror jag kan, och jag måste anpassa mig.

Vad tycker du om Sportfiskelådan?

Jag tycker att Sportfiskelådan är ett spännande koncept som jag har haft ögonen på från USA sedan tidigare.
Det jag tycker är spännande är att någon annan plockar ihop nya koncept, riggar och beten till mig vilket i sin tur leder till att jag får prova nya sätt, metoder och såklart beten. Detta kommer utveckla mig i mitt fiske. Sen är det ju kul att det kommer ett paket i lådan varje månad! När jag var liten satt jag som på nålar och väntade på att fisketidningsprenumerationen skulle trilla in i lådan, nu kan jag istället få en låda och gå ut och få de upplevelser som man läste om då.

 

Fiske är roligt! Vill du också testa nytt?

Ja, Precis som Fredrik säger så är fiske kul & det gäller att testa nya saker. Det viktigaste är att ha kul & experimentera mer för att bli dutig på fiske. Om du vill testa ett nytt & kul sätt att hitta fiskedrag så kan du testa vår box och förhoppningsvis hitta riktigt grymma fiskedrag du kommer fånga massa fisk med! Kika in boxarna nedanför.

299,00 kr inkl. moms / månad
1047,00 kr4188,00 kr inkl. moms
1047,00 kr4188,00 kr inkl. moms
349,00 kr inkl. moms / månad
349,00 kr inkl. moms / månad
349,00 kr inkl. moms / månad
299,00 kr inkl. moms / månad
249,00 kr inkl. moms / månad