Prylsnack med Sportfiskelådan, 4 grymma fiskeprylar!

vikt med snabbkoppling jigg

Fiske är lite av en prylsport. Det behövs lite smått och gott av olika prylar för att bedriva ett lyckat fiske. En sak är garanterad: det finns mycket prylar ute i butikerna och det kan vara svårt att veta vad allt används till och det tar även tid att lära sig allt. Idag tänkte vi därför skriva lite om 4 olika fiskeprylar som underlättar fisket, så du lär dig lite mer om pryldjungeln därute.

PRYL #1 – Fastach Worm Weight

jiggsänke

Detta är ett sänke som har en så kallad ”fast attachment” koppling. Kopplingen möjliggör snabba byten av krokar/jiggar eftersom den inte har ett lås som ett traditionellt beteslås utan den har en böjd ögla så man bara snurrar på önskat tillbehör. Exempelvis kan du ha en jigg/maskijigg med en vanlig krok fastsatt och kan då testa olika vikter eller beten med samma sänke, utan krångel.

PRYL # 2 – Trevägslekande

Knutar i all ära men ibland är det enklare att bara ta något som gör fisket lite enklare. Istället för att göra nya knutar hela tiden på sina fiskeriggar kan det vara smidigt att exempelvis använda ett trevägslekande och helt enkelt knäppa på olika tafsar eller liknande. Ett sådant lekande kan användas vid lite olika tillfällen när man vill få ut en lina från huvudlinan. Ett vanligt användningsområde är exempelvis vid bottenmete.

bottenmete tackel

PRYL # 3 – Krok med skruvlås

En krok försedd med skruvlåsning, precis som en shallowskruv. Med en sån här krok blir det enkelt att sätta fast jiggar i kroken och tack vare att den skruvas in i jiggen behöver man inte droppe superlim, vilket är vanligt om man exempelvis använder jiggskallar. Den är exempelvis perfekt att använda vid bottennära finessfiske, med eller utan vikt. Det finns även varianter av dessa krokar med vikter.

krok med skruv

PRYL # 4 – Dropshotsänke

Det är ju verkligen tur att vi har så många bra produktutvecklare så vi slipper onödigt krångel. Om du vill testa på att fiska dropshotfiske så kan det vara klokt att har ett dropshotsänke med dig. De flesta typen av sänken, exempelvis päronsänken, fungerar att rigga med men med hjälp av ett dropshotsänke kan du testa att fiska på olika djup, superenkelt. Du behöver bara byta plats på sänket, utan knutar eller annat, och fortsätta fiska. Busenkelt!

lead dropshot weight

 

Vi har fiskeprylar!

Om du vill börja samla på dig grymma fiskeprylar så kan du prenumerera på vår fiskebox! Vi skickar riktigt grymma fiskedrag och fiskeprylar varje månad så du får testa på olika produkter & lära dig mer om fiske.guide om fiskedrag

Läs om Sportfiskelådan