3 ytbeten som dominerar fisket!

hur fiskar man med ytbeten

Fiske med ytgående beten

När man är ute vid fiskevattnet så finns det inte mycket som är bättre än att se en explosiv attack vid ytan. Varje gång en gädda söker sig upp från en mörk sjöbotten och flyger genom ytan efter ditt ytbete, ja då är fisket på topp!

Ytbeten till gäddfiske

Det finns massor av beten att välja mellan när det är dags för fiske vid ytan. En viktig sak du bör tänka på är ifall det finns mycket vegetation vid ytan, exempelvis näckrosblad eller vass. Vid ett sådant läge är det bra att välja ett bete som har skyddade eller uppåtvända krokar som exempelvis Booyah Poppin Pad Crasher. Ibland så lönar det sig även att testa ett ytbete med en annan slags aktion och då kan en Heddon Zara Spook kanske leverera bättre genom att man ”walk the dog” som det heter. Nedanför presenterar vi 3 grymma beten för ytvattenfiske.

1. Zara Heddon Spook

ytbete till fiske

Ett ökänt bete för sitt speciella sätt att fiskas. Ofta fiskar man betet genom att jerka hem den så betet går i sicksack över vattenytan. Betet kan fiskas väldigt långsamt och gynnas av små korta pauser. Med detta fiskedrag kommer du få se brutala hugg!

2. Booyah Poppin Pad Crasher

ytbete till gädda och stor abborre

Ett grodliknande drag med en mjuk och smidig kropp samt uppåtvända krokar så den inte fastnar i vegetation. Detta bete är perfekt till att fiska över exempelvis näckrosor och lura gäddan till hugg. Betet har en kjol av silikontrådar som kan klippas av för att justera gången och göra den snabbare eller om man vill minska profilen på betet.

3. Hula Popper

ytbete för abborre

Ett ytgående bete med en lite mindre profil samt en kjol. Detta bete är superkul att fiska med när man är på jakt efter abborre eller gädda. Detta drag har varit med i en evighet och ligger många fiskare varmt om hjärtat. Den fångar massor av fisk!

Vill du också börja bygga en riktigt bra beteslåda?

I Sportfiskelådan Juli skickade vi med ett av dessa beten för att göra fisket riktigt grymt för alla fiskare! Om du också vill ha grymma drag och skapa dig en rejält fylld fiskelåda så se till att testa någon av våra prenumerationer, åtminstone en månad. Ingen uppsägningstid eller annat krångel utan bara massa roligt fiske! en låda fylld med fiskedrag, wobblers, jigghuvuden, jiggar och stingers för alla som gillar fiske

Testa en box