Nu är det snart jul igen och det bakas lussebullar för fulla muggar. Även tomten bakar bullar men han äter dom inte, han fiskar gädda istället!
Hemliga receptet
Tomten älskar oss fiskare. Förutom fiskeprylar i paketen delar han med sig av hemligheter inför det knasigaste vinterfisket du kan tänka dig. Såhär bakar tomten ihop sin lussebullerigg.
Ingredienser
- 50 gram jäst
- 175 gram smör
- Ungefär 10 påsar saffran, för gäddor älskar saffran!
- 2 dl socker
- 5 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- ca 1 liter mjöl
- 5 liter powerbait
Till pensling och garnering
- Ägg
- 1 st Rigg för tailbeten
- 1 st 15 cm Curlytail
- Artificiella fiskögon eller
- Russin
Gör såhär
Gäddor är inte så känsliga så släng ihop allt i en bunke och blanda tills det ser gott ut, du behöver inte följa någon särskild ordning. Det viktiga är bara att du tar det extremt varsamt med powerbaiten, spill inte ut en endaste lite bit. Den behövs! För att verkligen få rätt konsistens så rekommenderas en redig isborr till blandning. Forma bullar & tillaga dom i ugnen 45 minuter på 200 grader. Medans du väntar kan du sortera fiskeprylarna inför nästa fisketur. När bullarna är klara så riggar du betet som vanligt & beger dig ut på ett galet gäddfiske!
Tomtens fångstrapport
Tomten meddelade att bullarna fungerar superbra! Han drog en 10-kilos madam på senaste turen. Se bild.
(PS: detta är en humorartikel men om du testar receptet så tar vi gärna emot en fångstrapport xD)