En guide om Crankbaits, dessa beten behöver du!

fiske med crankbaits

Ett bra Crankbait hör ofta till de mest prioriterade beten fiskare använder vid t.ex. abborrfiske. De är ofta utmärkta till att söka av vatten snabbt eftersom det finns Crankbaits i olika utföranden så det går att fiska på olika djup eller med olika färger. När man söker efter vilket djup fisken finns så blir olika typer av wobblers med skedar guld värt för då vet du precis vilket djup fisken står i och kan anpassa dig efter det. Ett bra tips är därför att försöka komma ihåg hur djupt dina wobblers går, detta står oftast på paketet du får betet i.

Dessa Crankbaits behöver du för en bra uppsättning drag

Vad är det första du funderar över när du går till en fiskesjö och ska fiska? Jo, förmodligen så funderar du över var alla fiskar gömmer sig och var du ska fiska för att slå ett nytt personbästa. För att lokalisera vilket djup fisken går i så behöver du alltså olika stora skedar på dina fiskedrag för att nå till olika djup. I dessa fall behöver du ett grundgående bete med en kort sked, ett mellangående bete med en mellanlång sked samt ett bete en lång sked. Ju kortare sked desto ytligare går betet och vice versa. Om du har dessa i din beteslåda så vet du att du är redo för att söka av olika djup i vattnet. I ett annat inlägg hittar du en video med massa bra fakta om crankbaits. Förutom längd på skeden så kan det vara bra att ha crankbaits i olika storlekar för att attrahera olika fiskarter eller storlekar på fisk, exempelvis gillar abborre fiskedrag med lite mindre profil på beten medans gädda vill ha lite större beten.

guide om fiskedrag

Färgvalet är lika viktigt som storleken på betet

Beroende på vattenförhållandet i det vatten du fiskar så spelar färgen på ditt bete en stor roll. Exempelvis fungerar skrikiga och klara färger väldigt bra i grumliga vatten medans ett bete färgat i naturliga färger fungerar bra i klart vatten. I en guide till att välja färg kan du läsa mer om vilka färger som fungerar bra. Förutom att ha beten som går till olika djup så är det bra att ha beten med olika färger till respektive djup för att verkligen vara säker på att man har drag som passar för den fisken som finns i sjön.

wobblers

En fiskare är alltid redo!

Om du funderat över varför fiskare alltid har så himla mycket prylar så vet du det nu. De vill ha alla typer av fiskedrag och prylar som finns för att alltid vara redo för en stor fisk på kroken! Det är inte så troligt att man köper alla prylar på en gång utan det tar oftast flera år före en fiskare är nöjd med sin uppsättning. Ett enkelt och superkul sätt att skaffa massa bra fiskeprylar är genom vår prenumerationsbox av fiskeprodukter.

Är det dags att skaffa din egna uppsättning fiskedrag?